Vinyasa flow yoga

Ben jij op zoek naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning? En wil jij op een ontspannen manier werken aan je houding, flexibiliteit en tegelijkertijd je hoofd leegmaken? Dan heb je misschien weleens over yoga nagedacht.

Maar denk je dan direct dat het niets voor jou is omdat het wat te zweverig is of dat je niet goed mee kunt komen omdat je niet zo lenig bent?

Geen zorgen! De Vinyasa flow yoga die ik geef is absoluut niet zweverig en geschikt voor iedereen. Het is een les waarbij we in contact komen met ons lichaam doormiddel van ademhaling en verschillende (actieve) houdingen.

VINYASA FLOW YOGA

Een fijne combinatie van inspanning en ontspanning

Wat is Vinyasa flow yoga?

De benaming Vinyasa flow yoga komt vanuit het Sanskriet en betekent ‘op een speciale manier’ (vi) ‘plaatsen’ (Nyasa). Deze yogavorm is een yang les. Yang betekent een wat dynamischere yogales met staande- en zittende houdingen. Bij deze vorm van yoga staat de combinatie van ademhaling en beweging centraal. Je doet houdingen waarbij je je spieren actief mag gebruiken en je ademt van de ene houding in de andere. Door de oefeningen met je ademhaling op te volgen creëer je een flow (beweging), vandaar de naam Vinyasa Flow.

De les begint met een rustige opwarming en wordt afgesloten met een ontspannen afsluiting. Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa. Tijdens de lessen doe je een reeks van oefeningen die elkaar opvolgen. De ademhaling staat hierbij centraal. Elke ademhaling combineer je met de beweging van de ene houding in de andere.

Je hoeft voor yoga niet lenig te zijn of alle houdingen perfect te kunnen. Daarnaast zal ik je nooit vragen om een houding te doen waar jij je niet prettig bij voelt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ik je ineens vraag om op je hoofd te gaan staan. Lukt het jou niet om een bepaalde houding te doen? Dan is er altijd een alternatief waardoor jij toch met de les mee kunt doen.

Dat is waar yoga voor mij over gaat, dat jij je bewust wordt van je eigen lichaam, en mag zoeken naar hoe de houding voor jou het beste past.

Yoga helpt je om meer te ontspannen, stress los te laten en bewuster te worden van je lichaam. Daarnaast versterk je, door de houdingen uit de Vinyasa flow yoga je spieren. Hierdoor ontwikkel je een betere balans en meer kracht in je armen, benen en rondom je buik en rug.

Daarnaast verleng je tegelijkertijd andere spieren waardoor je flexibeler wordt.

Aan het einde van les sluiten we af met de Savasana, dit is een ontspanningsoefening. Deze zorgt ervoor dat je ontspannen naar huis gaat en beter kunt slapen.

Review

wat deelnemers zeggen

Sara

TUIL

Het voelt niet meer als een verplichting, maar ik sport nu omdat ik dat gewoon wil.

“De yogales betekent voor mij een uurtje echt tijd maken voor mijzelf om eens goed naar mijn lichaam te luisteren. Me bewust worden van wat ik allemaal voel in mijn lijf. Ik vind het altijd erg ontspannend en kom er helemaal ‘zen’ vandaan. Ik kan de lessen van Yessica aanraden aan iedereen die zich niet thuis voelt in een sportschool tussen flitsende pakjes en strakke fitbody’s. Hier kun je gewoon lekker jezelf zijn en plezier hebben in het sporten samen met andere vrouwen. De sfeer is erg ontspannen en niemand kijkt je raar aan als je even niet mee kan komen. Je bent er voor jezelf en niemand die daar wat van vindt.”

De docent

JESSICA

Voor wie?

Deze les is voor iedereen die op een laagdrempelige manier kennis wil maken met yoga. Door hoe de les is opgebouwd, is hij geschikt voor zowel beginners als mensen die al vaker yoga hebben gedaan.

Positieve effecten van yoga

Yoga heeft een positieve uitwerking op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Je stressniveau wordt verlaagd, je wordt flexibeler en je krijgt een sterker lichaam. Daarnaast zorgt Yoga voor meer energie en kan het zorgen voor een vermindering van pijnklachten.

Aanmelden gratis proefles yoga

De Vinyasa flow yoga les wordt op dinsdag om 18:55 uur gegeven in Tuil en op vrijdag om 10:00 uur in Hellouw.

Voor de yogales gaan er vanaf 7 juli t/m 28 augustus 2020 weer 2 nieuwe blokken van 9 weken van start:

  • op dinsdagavond 18:55 uur op Campingboerderij de Hoge Haren in Tuil (9 lessen op dinsdag, start: 7 juli)
  • op vrijdagochtend 10:00 uur bij AtKris in Hellouw (9 lessen op vrijdag, start: 10 juli)

De lessen worden buiten gegeven en bij regen gaan we naar binnen. 

De kosten zijn € 81,- voor 9 lessen en als je mee wilt doen krijg je nog 1 les extra cadeau.

Je kan de lessen vanaf de start van het blok 3 maanden gebruiken. Als je een keertje niet kan, dan kan je binnen die periode altijd nog de les inhalen en opmaken.

Meld je aan via het formulier.

Wil jij inspanning en ontspanning combineren én sterker worden? Maar vind je niet de juiste motivatie in een massale sportschool? Ben jij op zoek naar iemand die je persoonlijk begeleidt en wil jij dat sporten vooral ook LEUK wordt?

In mijn lessen ligt de focus op jou! Ik kijk niet naar hoe je eruitziet, hoe oud je bent of wat je niet kan – dit is namelijk helemaal niet belangrijk om hiermee aan de slag te gaan. Tijdens de yoga les ga ik uit van jouw mindset en doorzettingsvermogen en werken we samen op een laagdrempelige manier aan jouw persoonlijke doelen.

Wil je dit zelf ook ervaren? Meld je dan nu aan voor een gratis proefles. 

* dit veld is verplicht