XCORE workout

(of xcore)

Wil je meer bewegen en sterker worden in je onderrug en buik? Dan zijn mijn XCORE lessen wat voor jou!

Buik + rug = core

Dé manier om je core-spieren te trainen

Wat is XCORE?

De XCORE les is een effectieve groepsles waarbij je echt het gevoel krijgt dat er iets gebeurt in je lichaam. Met de xco-trainer, een aluminium buis met grit, maak je eenvoudige bewegingen op motiverende muziek.

De xco-trainer geeft bij begin en einde van iedere beweging een aanvullende belasting op de spier- en bindweefselstructuren van het hele lichaam. Dit effect wordt ‘reactive impact’ genoemd en is dé manier om je core-spieren te trainen. Hierdoor wordt je sterker in jouw natuurlijk korset van rug-, buik- en heupspieren. Daarnaast zal er ook tijdens de training een aantal grondoefeningen worden gedaan i.c.m. de xco-trainer.

Dat klinkt misschien allemaal heel ingewikkeld, maar ik beloof je dat het met onze instructeurs vooral FUN wordt! Ik vind het belangrijk dat je weet waarom je fitter van deze lessen wordt, maar het is ook mijn missie om dit alles vooral laagdrempelig te houden. Maak je dus geen zorgen; of je nu veel of weinig fitnesservaring hebt, de instructeurs maken de XCORE lessen toegankelijk voor iedereen.

Review

wat deelnemers zeggen

Amanda (34)

HAAFTEN

Conditie en het sociale contact zijn voor mij de motivatie om te gaan sporten

“Ik ben bij Jessica de XCORE lessen gaan volgen met als doel dat ik meer spieren wilde kweken en meer conditie wilde opbouwen. Dat lukt aardig, mijn doel is sinds ik gestart ben niet veranderd en ik vind dat het goed gaat met mijn doel. Ik ga ook naar de lessen om aan mijn conditie te werken, en ook om het sociale contact met andere mensen die sporten. Beiden zijn voor mij de motivatie om te gaan sporten. De instructeurs dragen ook bij aan mijn doel omdat je natuurlijk een goede uitleg nodig hebt, want anders krijg je overbelasting.”

De instructeurs

Edyta-Yessica

EDYTA

Voor wie?

Het trainen met de xco-trainer is veilig en geschikt voor iedereen: doordat de belasting aan het begin van de teruggaande beweging plaatsvindt worden je gewrichten juist beschermd in plaats van overbelast. Bovendien zijn er vijf verschillende maten van de buis en zijn de oefeningen op meerdere niveaus uit te voeren, dus jij bepaalt zelf de intensiteit van de training.

Waarom XCORE?

Deze les duurt 45 minuten, maar dat betekent niet dat het een rustige, korte les is. In deze 45 minuten heeft deze les net zo’n grote impact als andere groepslessen van 60 minuten. Dit komt omdat jij je tijdens deze lessenricht op de bindweefselstructuur van het lichaam. Hierbij moeten grote bewegingen worden gemaakt en geef je je spieren een flinke, positieve, optater.

Tijdens de XCORE lessen werk je natuurlijk aan heel je lichaam, maar je zal vooral snel vooruitgang in je buik en onderrug merken. Dit zijn de natuurlijke “korset-spieren” van je lichaam. Hierdoor wordt je strakker, krijg je een betere balans en zal ook je houding buiten de lessen verbeteren.

Tenslotte is het, door de roterende bewegingen, een driedimensionale les die het lichaam op een andere manier traint dan andere lessen. Daarom is een XCORE les extra leuk en geschikt voor iedereen die toe is aan een nieuw soort groepsles.

Aanmelden gratis proefles Xcore

De Xcore les wordt op maandagavond om 20:05 uur en vrijdagochtend om 9:00 uur gegeven in Hellouw.

Wil jij sterker worden, maar vind je niet de juiste motivatie in een massale sportschool? Ben jij op zoek naar iemand die je persoonlijk begeleidt en wil jij dat sporten vooral ook LEUK wordt?

In mijn lessen ligt de focus op jou! Ik kijk niet naar hoe je eruitziet, hoe oud je bent of wat je niet kan – dit is namelijk helemaal niet belangrijk om sterker te worden. Tijdens de XCORE les ga ik uit van jouw kracht en doorzettingsvermogen en werken we samen op een laagdrempelige manier aan jouw persoonlijke doelen.

Wil je dit zelf ook ervaren? Meld je dan nu aan voor een gratis proefles. 

* dit veld is verplicht