Pilates

Zoek jij naar een manier om inspanning en ontspanning combineren? En wil jij ook sterker worden over je hele lichaam (maar met name in je onderrug en buik)? Dan zijn mijn Pilates lessen wat voor jou!

PILATES

Een fijne combinatie van inspanning en ontspanning

Wat is Pilates?

Pilates is een les die een combinatie maakt tussen inspanning en ontspanning. Tijdens deze les versterk én rek je je spieren om een sterk maar ook een soepel lichaam te krijgen.

Pilates is een groepsles op een (bij voorkeur wat dikkere) yogamat. De bewegingen zijn vloeiend en soepel. Daarnaast focussen we tijdens de oefeningen ook op een bewuste ademhaling.

In de lessen doen we afwisselende oefeningen voor verschillende lichaamsdelen. Een voorbeeld hiervan is de “Pilates honderd” voor je buik. Deze oefening is in feite een sit-up die wordt gecombineerd met ademhalingstechnieken en het in- en uitstrekken van de benen.

Een andere oefening is de “Pilates bekken” die we doen ter verbetering van je core stabiliteit. Dit type oefeningen kan ervoor zorgen dat de mobiliteit in je wervelkolom flink verbeterd. Liggend op je rug, met gebogen benen, duw je jouw bekken en romp omhoog. Deze houding houd je bovenin even vast, om vervolgens weer gecontroleerd omlaag te bewegen. Een goede ademhaling is ook bij deze oefening de helft van het werk!

Misschien klinken deze oefeningen nog wat ingewikkeld. Maar ik beloof je dat je, met de hulp van ervaren instructeurs, ook snel de voordelen van pilates gaat ervaren. Of je nu al veel sport of nog moet beginnen, binnen mijn lessen is er plaats voor iedereen.

Het gaat er niet zozeer om wat je doet, maar veel meer hoe je iets doet. Door deze oefeningen in de lessen wordt je sterker in jouw natuurlijk korset van rug-, buik- en heupspieren.  De oefeningen in deze les zorgen ervoor dat jouw rug sterker wordt en dat je een betere lichaamshouding krijgt. Dit voorkomt (of geneest!) verschillende rug- en nekklachten.

Review

wat deelnemers zeggen

Iris

ENSPIJK

De lessen zijn erg laagdrempelig, dit is heel prettig.

“Ik vind het belangrijk om in beweging te zijn, maar de motivatie om zelf thuis iets te gaan doen qua beweging heb ik niet. Sporten zag ik voorheen als een ‘verplichting’ en ‘niet leuk’. Dit is helemaal veranderd sinds ik bij Jessica sport. Ik ga met plezier sporten en als ik terug kom zit ik vol energie! Ik vind het fijn dat de lessen in groepsverband zijn, je motiveert elkaar en het maakt de lessen extra gezellig. De lessen zijn ook erg laagdrempelig, dit is heel prettig. De eerste keer dat ik mee deed met een les voelde ik mezelf gelijk op mijn gemak. Het was een leuke club vrouwen waarin iedereen gemotiveerd is om te sporten, maar waar het niveau waarop je sport niet uitmaakt. Iedereen doet het op zijn eigen manier goed, of je nou ervaren bent of pas net begint met sporten, dat maakt niet uit.”

De instructeurs

NINKE

Voor wie?

Deze les is geschikt voor iedereen die inspanning en ontspanning wil combineren maar toch ook sterker wil worden. Omdat er door de instructeur extra aandacht besteed wordt aan hoe je oefeningen uitvoert, zal iedereen de eerste lessen nog even moeten wennen. Pas na een aantal lessen begin je het resultaat te zien en te voelen.

Blessures en fysieke ongemakken

Pilates kan ook helpen bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Fysiotherapeuten gebruikten de pilatesmethode ook regelmatig als aanvulling op de reguliere behandeling.

Aanmelden gratis proefles Pilates

Deze les is gestart als blokles (= 10 lessen) vanaf woensdagochtend 15 januari t/m 25 maart 2020 om 10:00 uur in dorpshuis Tuil. Wil je een proefles hiervoor volgen? Geef dit dan aan in het formulier als ‘proefles aanvragen’.

Kan je dit blok niet meedoen, maar heb je wel interesse in deze les? Geef dit dan aan in het formulier als ‘interesse in deze les’ en dan kijk ik of ik voldoende animo heb om een nieuw blok op te starten. Geef in het opmerkingenveld wat jouw voorkeursdagen zijn en vanaf welke maand jij mee wil en kan doen.

Wil jij inspanning en ontspanning combineren én sterker worden? Maar vind je niet de juiste motivatie in een massale sportschool? Ben jij op zoek naar iemand die je persoonlijk begeleidt en wil jij dat sporten vooral ook LEUK wordt?

In mijn lessen ligt de focus op jou! Ik kijk niet naar hoe je eruitziet, hoe oud je bent of wat je niet kan – dit is namelijk helemaal niet belangrijk om sterker te worden. Tijdens de Pilates les ga ik uit van jouw mindset en doorzettingsvermogen en werken we samen op een laagdrempelige manier aan jouw persoonlijke doelen.

Wil je dit zelf ook ervaren? Meld je dan nu aan voor jouw eerste proefles.

* dit veld is verplicht