Meer plezier
in sporten

online videocursus

Het is donderdagmiddag, er staat sporten op de planning vanavond maar eigenlijk zie je het helemaal niet zitten. Je hebt een drukke werkdag gehad, de kinderen hadden een baaldag of je hebt er gewoon even helemaal de geen zin in. Dus je belt af, lekker op de bank even uitrusten. Dat is precies wat je nodig had!

Maar deze ene avond worden er twee, drie, vier en voor je het weet is het sporten weer helemaal uit je routine. Wanneer je het dan weer oppakt? Tja, dat is de vraag. Maar deze vicieuze cirkel blijft zich maar herhalen…

Of misschien wil je wel sporten, maar ben je überhaupt nog nooit over die drempel heen gekomen om ook echt te gaan. Je maakt altijd wel mooie plannen, dat is het probleem niet. Maar op de een of andere manier kom je er nooit echt aan toe om deze plannen door te voeren.

Stel je eens voor dat jij dit niet meer zou hebben? Dat dat stemmetje in je hoofd je niet telkens weer uit dat sporten weet te praten maar dat jij juist wél gaat. Dat dat lekkere gevoel dat je na het sporten hebt eindelijk eens de boventoon voert en dat je niet langer last hebt van die innerlijke strijd als het gaat om even een of twee keer in de week sporten.

Dat zou toch heerlijk zijn?

Mijn naam is Jessica en ik ga je daarbij helpen. Want die zelfverzekerde vrouw die naast haar baan en/of het gezin ook lekker gaat sporten en zich goed voelt, die zit in jou – Ja, echt. Ook in jou!

Met mijn online cursus 'Meer plezier in sporten' ga je op een laagdrempelige manier leren hoe je meer plezier kan krijgen in sporten, hoe je het inbouwt in je dagelijkse (drukke) agenda en hoe je het volhoudt!

Online cursus: Meer plezier in sporten

Ik ga je in deze cursus niet enthousiast maken voor bepaalde lessen of sporten, en ook niet helpen met een afvalplan. Ik ga je helpen om inzicht te krijgen en om je patronen en overtuigingen te doorbreken. Want die patronen en overtuigingen, die zijn dat stemmetje die je telkens weer overhalen om niet te gaan sporten. En naar dat willen we vanaf nu niet meer luisteren!

In de cursus lopen we, aan de hand van drie thema’s,
door alles heen wat er bij het sporten komt kijken.

Fit

Binnen het thema fit kijken we naar jouw lichaam en hoe dit invloed heeft op het sporten. Wist je dat de bouw van je lichaam direct invloed heeft op welke lessen voor jou fijn zijn om te volgen? Daarnaast bespreek ik blessures, stress, voeding, afvallen en de mentale voordelen van het sporten. Met deze module wil ik vooral dat jij ontdekt dat sporten écht voor iedereen mogelijk is, als jij jezelf en je lichaam maar leert kennen en er naar leert luisteren.

Plezier

In de lessen van het thema plezier kijken we naar de psychologische redenen waarom het moeilijk is om sporten vol te houden. Ook kijken we naar jouw drempels, het beste sportmoment op de dag en onderzoeken we hoe je motivatie krijgt en houdt!

Balans

Het thema balans is eigenlijk het hart van deze cursus. In deze lessen leer je om te gaan met kritiek (die van jezelf, maar ook die van de buurvrouw) en écht naar jezelf te luisteren. Daarnaast gaan we door deze oefeningen in deze lessen samen op zoek naar balans, om ervoor te zorgen dat ook jij het sporten nu echt gaat volhouden. Dit is de module waarin we jouw patronen blootleggen én er ook achter komen hoe je deze patronen kunt doorbreken.

Aan het einde van deze cursus

Video afspelen

Hoi, ik ben Jessica!

Ik geef al bijna 10 jaar groepslessen zoals yoga, Zumba Fitness en hoge intensiteit lessen. Dit doe ik omdat ik wil dat vrouwen door middel van sporten lekkerder in hun vel gaan zitten, en van hun lichaam én zichzelf gaan houden. In de afgelopen jaren heb ik al meer dan 400 vrouwen in mijn groepslessen gehad. Meer dan de helft van die vrouwen lopen bijna allemaal tegen hetzelfde probleem aan: ze willen sporten maar de stap ernaartoe is te groot. Of ze starten en haken na een tijdje af.

Nadat ik in 2010 geopereerd ben aan mijn buik door een auto ongeluk, heb ik datzelfde probleem gehad. Door het ongeluk kon ik mijn buikspieren niet goed meer aanspannen (het lijkt op een keizersnede), en merkte ik pas waar ik mentaal tegenaan liep als het gaat om sporten. Maar toen ik startte met Zumba Fitness, ontdekte ik dat sporten ook leuk kan zijn en tegelijkertijd ook nog eens goed voor mijzelf kon zorgen. Ik heb de afgelopen jaren ontdekt dat het volhouden van sporten komt door 1 ding: de manier hoe je naar sporten kijkt en hoe je met dat stemmetje in je hoofd omgaat.

We weten allemaal dat we meer zouden willen sporten…

Vrouwen willen graag sporten, om meer zelfvertrouwen te krijgen, om gezonder en fitter te worden, meer conditie op te bouwen en misschien wel om af te vallen. In deze cursus geef ik je een andere kijk op sporten. Hierdoor zul je minder negatieve gedachten aan het sporten hangen en ga je ontdekken wat voor jou een positieve motivatie is om te gaan sporten. 

Ik zoom in op blessures, redenen om niet te gaan (zoals werk en kinderen), wat kritiek van anderen en jezelf met je kan doen, en hoe je nu een goed plan maakt met een doel wat werkt! Aan de hand van de 3 modules, die gekoppeld zijn aan de 3 thema’s fit, plezier en balans, neem ik je op een laagdrempelige manier mee in de wereld van je lichaam, hoe je energie krijgt en hoe je balans krijgt tussen sporten en de rest van jouw agenda.

Doe je mee?

Let op! Je zult met mijn cursus veel aha momenten krijgen. Maar met alleen jezelf beter begrijpen ben je er nog niet! In de cursus werk ik daarom met veel praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kan.

Door middel van videolessen neem ik je mee in de verschillende patronen die ervoor zorgen dat jij afhaakt. Daarnaast krijg je praktische tips om deze patronen te doorbreken. Daarnaast werk je in elke module ook met een werkboek met vragen zodat je direct kunt uitwerken hoe het voor jouw situatie is.

Aan het einde van de cursus heb je sporten ingebouwd in je agenda zonder dat je het gevoel hebt dat je agenda overloopt, en maak je van sporten een fijne gewoonte in plaats van “een moetje”.

Ben jij klaar om die actieve, fitte vrouw te worden waar je altijd al van droomde? Doe dan nu met mij mee! Je kunt de cursus op elk gewenst moment volgen en hij blijft onbeperkt toegankelijk. Ook krijg je toegang tot toekomstige modules.

En omdat ik denk dat we in deze tijd allemaal wel wat extra’s kunnen gebruiken, is de cursus nu maar €89,- (normaal €117,-). Ik weet zeker dat meedoen voor jou de beste beslissing is, omdat we allemaal diep van binnen een leven in balans zoeken!

Doe je mee?

Veelgestelde vragen

Ja, in deze cursus krijg jij de juiste handvatten om het sporten nu echt vol te houden. In de cursus heb ik zelfs een module die specifiek gaat over motivatie.

Ja, dan is deze cursus heel geschikt! Je kunt met deze cursus dan voor jou gaan ontdekken waar je tegenaan loopt en zet je de eerste stap om echt te gaan sporten.

Jazeker, de cursus is om jou te motiveren om in beweging te komen maar dat hoeft niet per se in een sportschool of op jouw sportclub. Je kunt er ook voor kiezen om zelf iets te gaan doen zoals thuis via een online les, of als je bijvoorbeeld wil gaan wandelen.

Jazeker, in de cursus ga ik je helpen om te ontdekken wat jij leuk vindt.

Nee hoor! Deze cursus is voor iedereen die meer plezier uit het sporten wil gaan halen. Dus ook mensen die nog helemaal moeten beginnen met sporten!

Jazeker, de cursus is om jou te motiveren om in beweging te komen. Dit kan voor alle vormen van beweging zijn, dus niet alleen hetgeen wat je in de sportschool terugvindt. Je kunt ook denken aan fietsen, tennissen of een stukje wandelen.

Laat het mij weten! Je kan mij hiervoor een WhatsApp sturen via 0618320588 of een e-mail naar jessica@yessica.nl