Kim

Gastblog Kim: Waaah, ik heb nu helemaal geen tijd meer voor mezelf!

Je ging net zo lekker, had alles onder controle en toen kwam opeens het coronavirus om de hoek kijken. De manier waarop je gewend was om alles te doen, jouw dagelijkse routine en zelfs de meest simpele dagelijkse bezigheden… alles stond op z’n kop!

Andere situatie

Veel dingen zijn nu even anders. Je kunt niet meer zomaar gaan en staan waar je wilt. Niet meer uit eten, uitgebreid op bezoek bij familie of lekker op vakantie. Misschien werk je nu wel vanuit huis of heb je je kinderen opeens onderwijs te geven. Er komt opeens veel op je af en het is helemaal oké als je daardoor even van slag bent. Of dat je even moet wennen en je weg moet vinden in deze nieuwe situatie. 

Je hebt simpelweg ook geen invloed op de situatie met het virus. Je kunt er niets aan veranderen dat dit virus nu heerst en dat er daardoor van alles is veranderd. Maar waar je wel impact op hebt, is hoe je daarmee om gaat.

Hoe gaat het met jou?

Vraag jezelf eens af: Hoe gaat het met mij? Zorg ik nog goed voor mijzelf in deze gekke tijd? Neem ik nog steeds de tijd voor de dingen die ik belangrijk vind? Of is dat er eigenlijk een beetje bij ingeschoten? 

Juist in periodes van stress of waarin alles opeens anders loopt, is het super belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. 

Het is echt helemaal niet gek als je jezelf een beetje uit het oog bent verloren de afgelopen tijd, maar het is ook oké om nu een andere keuze te maken en beter voor jezelf te gaan zorgen.

Makkelijker gezegd dan gedaan? 

Misschien geloof je dat, maar weet dat er altijd een manier is. Er is altijd een mogelijkheid, als je maar bereid bent om daarnaar te kijken en open staat voor creatieve oplossingen. 

Wat kun je doen?

  1. Wat is voor jou belangrijk? Bedenk eerst weer even wat voor jou belangrijk is. Waar zou je meer van in je leven willen? Wat heb de laatste weken te weinig aandacht gegeven? Wat heb jij nodig? Een uurtje sporten in de week, iedere dag een rondje wandelen, een heerlijke yoga-les volgen of misschien juist iedere dag een gezonde lunch maken of in jouw favoriete boek lezen. Of heb je je juist behoefte om helemaal niets te doen? Ook dat is helemaal oké.
  2. Kies één ding uit. Als je alles tegelijk wilt gaan oppakken, is de kans groot dat je snel overweldigd raakt en dat je dan helemaal niets meer doet. Dus begin klein. Wat wil je heel graag weer als eerste gaan oppakken?
  3. Maak dat ene ding belangrijk. Plan het in je agenda en communiceer erover. Deel het bijvoorbeeld met je partner of je ouders. Leg uit dat het belangrijk voor je is en dat je die tijd voor jezelf even nodig hebt.

Weet dat als je goed voor jezelf zorgt, je uiteindelijk ook beter voor anderen kunt zorgen. Dus dat is dan nog eens een win-win-situatie!

En lieve vrouw, wees vooral niet te streng voor jezelf! Je doet wat je kunt en dat is het belangrijkste.

Dus ik ben benieuwd… Wat ga jij voor JOU doen?!

Gastblogger Kim Hobo

Ontdek je bestemming Kim Hobo Instagram

Kim is Life & Loopbaancoach en helpt millenials om een leuker leven te creëren dat helemaal bij ze past. Via haar Instagram-account Ontdek je bestemming deelt ze dagelijks inspirerende posts en stories over onderwerpen als keuzes voor jezelf maken, durven dromen en goed voor jezelf zorgen.