Deelnemer aan het woord: Sara

Sara

Mijn naam is Sara, ik ben 45 jaar en woon in Tuil. Ik sport sinds begin 2019 bij Jessica en volg de yoga-, Zumba-, Strong- en Xcore lessen.

De yogales betekent voor mij een uurtje echt tijd maken voor mijzelf om eens goed naar mijn lichaam te luisteren. Me bewust worden van wat ik allemaal voel in mijn lijf. Ik vind het altijd erg ontspannend en kom er helemaal ‘zen’ vandaan. 

Ik sport bij Jessica omdat de lessen zeer laagdrempelig zijn. Ze zijn echt geschikt voor iedereen! Niemand kijkt je raar aan als iets niet lukt of als je een danspas verkeerd doet, alles is goed. Je bent er voor jezelf en we hebben onderling gewoon lol. Ik vind het ook fijn dat het lekker dichtbij in de dorpshuizen is en niet in een of andere flitsende sportschool. Gewoon lekker normaal met buurt- en dorpsgenoten sporten.

Mijn doel met sporten was in eerste instantie om fitter te worden en af te vallen, maar gaandeweg heb ik gemerkt dat het gewoon leuk is om te doen. Het voelt niet meer als een verplichting, maar ik sport nu omdat ik dat gewoon wil. En mijn doel is ook behaald. 

Sporten zie ik als me-time, het geeft me plezier en ik voel me fit, voldaan en blij omdat ik iets voor mezelf heb gedaan. Door regelmatig te sporten heb ik meer energie gekregen. 

Ik kan de lessen van Jessica aanraden aan iedereen die zich niet thuis voelt in een sportschool tussen flitsende pakjes en strakke fitbody’s. Hier kun je gewoon lekker jezelf zijn en plezier hebben in het sporten samen met andere vrouwen. De sfeer is erg ontspannen en niemand kijkt je raar aan als je even niet mee kan komen. Je staat er voor jezelf en niemand die daar wat van vindt. De instructeurs zijn erg motiverend op een relaxte manier. 

Dus stap over je onzekerheid heen en kom gewoon eens lekker meedoen. Probeer gewoon eens een les! Zo ben ik ook begonnen en ik vind het echt superleuk nu!”

De yoga les wordt op dinsdagavond om 19:00 uur in Tuil gegeven en vanaf 5 juni start er een extra les op vrijdagochtend om 10:00 uur in Hellouw. Heb je net als Sara ook zin om een keertje een yogales te proberen? Je kan hiervoor een gratis proefles aanvragen.