Deelnemer aan het woord: Sara II

“Mijn naam is Sara, ik ben 45 jaar en woon in Tuil. Ik sport sinds begin 2019 bij Jessica en volg meerdere lessen per week. Je hebt me al eens vaker voorbij zien komen en ik wil je vandaag graag wat meer vertellen over de bootcamp omdat ik die lessen ook volg.

De bootcamp volg ik sinds mei 2020. Dit doen we nu op gepaste afstand, minimaal 1.5 meter. De bootcamp vind ik erg leuk omdat het lekker buiten is en ik mezelf kan uitdagen om steeds weer op zoek te gaan naar wat ik fysiek aankan. Wat ik daar enorm motiverend aan vind, is dat ik merk dat ik sterker wordt en dat mijn conditie verbetert als ik het wat langer doe. Ik vind het altijd fijn om zo te trainen zodat ik hierdoor merk dat ik wat heb gedaan.

Er zijn ook altijd alternatieven als een oefening erg zwaar is. Je traint dus op je eigen niveau maar toch met een groep, heel gezellig. Je traint met je eigen lichaamsgewicht en doet oefeningen zoals squats, lunges, sit-ups en jumping jacks, en soms aangevuld met het gebruik van materialen zoals gewichten, kettlebells, een touwladder of springtouw. Je werkt zowel aan je kracht als aan je conditie.

Ik sport bij Jessica omdat de lessen heel laagdrempelig zijn. Ze zijn echt geschikt voor iedereen! Niemand kijkt je raar aan als iets niet lukt. Je bent er voor jezelf en we hebben onderling gewoon lol. Mijn doel met sporten was in eerste instantie om fitter te worden en af te vallen, maar gaandeweg heb ik gemerkt dat het gewoon leuk is om te doen. Het voelt niet meer als een verplichting, maar ik sport nu omdat ik dat gewoon wil. De docenten zijn erg motiverend op een relaxte manier. Kom gewoon eens lekker meedoen en probeer gewoon eens een les! Zo ben ik ook begonnen en ik vind het echt superleuk nu!”

Voor de bootcamp start vanaf 9 juni t/m 21 juli een blok van 7 weken op woensdagavond om 19:30 uur. De lessen worden gegeven in en rondom het bos van Neerijnen en Waardenburg, echt outdoor en in de natuur dus! De kosten zijn 63,-. Je krijgt hiervoor 7 lessen + 1 les cadeau. Heb je net als Sara ook zin om mee te doen met de bootcamp lessen? Meld je hier aan voor het nieuwe blok.