Deelnemer aan het woord: Monique

Monique WesterlakenMijn naam is Monique Westerlaken, ik ben 46 jaar en woon in Haaften. Sinds september 2018 volg ik bij Jessica de Strong lessen. Ik wilde heel graag weer ‘echt’ gaan sporten en niet alleen maar gezellig zwemmen/baantjes trekken. Ik hoopte daarmee meer conditie te krijgen. Voorheen deed ik met veel plezier mee aan de dames gym, maar door mijn wisselende werktijden was ik helemaal gestopt. Ook hoopte ik met het sporten en door beter te letten op mijn voeding ook wat verschil te gaan merken op de weegschaal.

Ik ben gestart met de try-out lessen Strong en XCORE die in Haaften gegeven werden. Het is heerlijk dat het zo dichtbij huis is. Het voelde voor mij ook laagdrempeliger dan naar een sportschool te gaan. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de Strong les, omdat die het beste aansluit bij mijn conditie en energieniveau. Ik kan alle oefeningen meedoen met hier en daar wat aanpassingen en daardoor de hele les volhouden.

Mijn doel met sporten was dus om mijn lichaam meer en op een andere manier in beweging te brengen. Ik wilde graag kijken hoe ver ik mee kon komen in de les. Dat viel in het begin wel een beetje te tegen. Maar je merkt wel dat je op een bepaald moment steeds meer mee kunt doen en het langer kunt volhouden.

En het is gewoon heerlijk om weer eventjes wat voor jezelf te doen!

De lessen bij Jessica zijn mij al die tijd super goed bevallen. Er zijn altijd alternatieven voor bepaalde oefeningen die niet lukken, zodat je toch lekker mee kunt doen. Mijn blaas vindt bepaalde ‘springbewegingen’ helaas niet zo fijn, maar dan is er wel iets anders wat wel lukt en daar helpt Jessica je ook goed bij.

Je kunt starten op je eigen manier/tempo zolang je maar wel lekker blijft bewegen.

Wees vooral eerlijk tegen jezelf en Jessica. Als iets niet gaat, geef het dan aan en kies een alternatieve oefening.

Het is ook fijn dat er verschillende soorten lessen zijn. Er is in overleg altijd een mogelijkheid om eens een andere les te proberen, om te kijken of je dat ook leuk vindt.

Er zijn voldoende lessen en ook op verschillende tijden en locaties, zodat er altijd iets tussen zitten wat bij je past!

Na ongeveer een half jaar gestopt te zijn vanwege blessure, ga ik nu de Strong lessen weer oppakken. Hopelijk lukt het me weer om de oefeningen mee te kunnen doen. Ik mag zelf aanvoelen wat wel/niet lukt. Onder de begeleiding van Jessica gaat dat vast wel goed komen!

 

Wil je ook een Strong les proberen? Kom dan meedoen! Je kunt een gratis proefles volgen. Klik hier om je aan te melden.